Ingrediente
In aceasta pagina am sa incerc sa scriu informatii despre diversele ingrediente care le folosim in bucatarie, despre valoarea lor nutritionala, despre cum trebuie folosite si despre cantitati.Cantitatile care le folosesc in retete sunt de obicei o canita, o lingurita etc. Ca sa fie mai usor de transformat, am un tabel care il voi atasa mai jos.
Dar sa stiti ca eu chiar asa folosesc adica o canita sau o lingurita. (Am eu o canita care mi se pare ca are aproximativ gramajul din tabelul de mai jos, iar o lingurita este chiar o lingurita de bucatarie).
Daca doriti sa fiti foarte exacti va puteti procura masuri din State (one cup si un set de tablespoons si teaspoons de masurat de pe Overstock.com sau alte situri de shopping)
Tabelul cu transformari din masuri US in masuri EU:
Pentru faina (solide in general)
- 1 lingurita = 5 g
- 1 lingura = 15 g
- 1 canita = 125 g(greutatea poate varia in functie de produs,pentru zahar este 1 canita= 200g dar ideea este sa aveti o canita care trebuie umpluta cu produsul respectiv)
- 1 lingurita = 5 ml
- 1 lingura = 15 ml
- 1 canita = 250 ml
Cu totii stim ca unele uleiuri sunt mai sanatoase decat altele dar cel mai important factor care ar trebui sa influenteze decizia noastra de a folosi un tip de ulei sau altul la gatit ar trebui sa fie punctul de fierbere (desfacere moleculara) a uleiului respectiv. Deoarece fiecare tip de ulei are anumite calitati, trebuie sa fim atenti ce tip de ulei folosim in functie de ceea ce gatim.
Lista urmatoare prezinta diferitele puncte ale diferitelor tipuri de uleiuri.
| Temperatura in timpul gatitului | Tip de ulei | Preferabil sa fie folosit la |
|---|---|---|
| Gatit fara caldura | Flaxseed | Salate |
| Temp. joasa pana la moderat | PorumbCocos | Copt (Temp joasa) Calit Salate |
| Masline | ||
| Alune | ||
| Susan | ||
| Alune de padure | ||
| Temperatura medie | Nuci Macadamia | Copt (Temperatura medie) Calit Stir-Fry |
| Canola | ||
| Temperatura inalta | Avocado | Prajit |
| Grapeseed | ||
| Floarea soarelui | ||
| Soia |
DESPRE MANCAREA DE POST (VEGETARIANA, VEGANA)
Mancarea de post este definita ca fiind mancarea care nu contine produse de origine animala.
Multi oameni prefera sa manance de post(vegan) pe tot parcursul anului.
Exista o mare diferenta intre vegetarieni si vegani, vegetarienii consumand produse care provin de la animale (oua, lapte, etc), pe cand veganii consuma strict produse vegetale.
Dupa parerea mea a fi vegan este foarte dificil deoarece se limiteaza foarte mult diversitatea de produse care pot fi consumate, iar asta duce la prea putina diversitate in alimentatie.
Cateva informatii folositoare(pentru cei care doresc sa imbine utilul cu placutul si incearca sa si piarda cateva kg pe perioada postului):
300g (in greutatea unei persoane) = aprox 3500 de calorii.
Acest lucru inseamna ca pentru a pierde 300 g intr-o saptamana o persoana obisnuita ar trebui sa manance cu 500 de calorii pe zi mai putin decat necesarul normal de calorii (care este cam 2000 la femei si 2500 la barbati)
Iata cateva idei de snack-uri care va pot ajuta in timpul postului(dietei):

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu