luni, 8 martie 2010

Bagels

O bagel e o chifla mai speciala cu o gaurica in centru, cu un gust placut de paine dar putin mai dulceag. O adevarata experienta gastronomica as spune eu. Arata ciudat si nu am vazut niciodata in RO asha ca m-am hotarat sa incerc o reteta de bagels. Eu le cumparam dimineata in drum spre servici si le ungeam cu crema de branza. Erau de diverse feluri, albe, negre, cu stafide, cu afine, etc.

Ele se mananca de obicei cu crema de branza (cum ar fi Philadelpia) si apoi se mai adauga somon si capere. (eu imi cumpar caperele de la Carrefour).

Se mai poate adauga si putina ceapa rondele. E un sandwich excelent pt o dimineata de iarna cand avem nevoie de energie. Iar somonul are Omega3.

Bagels simple

4 cani de faina alba

1 lingura zahar

1 1/2 lingurita de sare

1 lingura ulei vegetal

2 lingurite de drojdie

1-1/4- 1-1/2 cani de apa calduta

Se mixeaza toate ingredientele. Iasa un aluat in care trebuie sa fie incorporata toata faina, asha ca mai adaugati apa daca e nevoie, dar nu multa.

Acum bagati-va manutele in aluat si intoarceti-l pe toate partile (adica framantati-l) cam 5 minute. E ca un fel de terapie pt mine, ma relaxeaza enorm.

Taiati apoi aluatul in 8 bucati si lasati-l sa se odihneasca (dupa framantat) cam 10 minute.

Incalziti cuptorul. Acum chetia cu cuptorul e dificila. Fiecare isi cunoaste cuptorul mai mult sai mai putin. Eu il incalzesc pe al meu si apoi dau focul la jumate.

Acum luati fiecare din cele 8 bucati si rulati-o pe masa pana arata ca un sarpe. Modelati-oin mana, invartind-o astfel incat sa inconjoara mana si sa aveti cele 2 capete in palma. Acum uniti capetele si modelati-le. Dati-o jos de pe mana si lasati-le sa se odihneasca 20 minute.

Dupa 20 de minute fierbeti apa intr-un vas mare si introduceti bagelsurile in vas, fierbeti-le 1 minut pe o parte si un minut pe partea cealalta.

Apoi scoateti-le din apa, asezatile pe o tava de teflon sau unsa cu ulei si bagati-le in cuptor.

Lasati-le 10 minute in cuptor si apoi introaceti-le, apoi mai coaceti-le 10 minute.

Preparati intre timp crema de branza Phyladelphia cu somon sau ceapa verde taiata marunt marunt si ungeti-le......POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu