luni, 8 martie 2010

Dip de avocado

Retetele de dip cum ar fi guacamole, salsa sau ceapa cu smantana nu sunt foarte faimoase la noi, dar in State se folosesc foarte mult si se mananca cu tortillas (de care am inceput sa gasesc si la noi-tortillas e un chips facut din faina de malai, deci e mult mai sanatos decat chipsurile de cartofi). Dipurile se mai mananca si cu legume cum ar fi morcovi, cozi de telina, sau rosii.

Guacamole dip e unul din preferatele mele deoarece are in componenta avocado. Secretul la guacamole este sa fie coapte fructele de avocado. Pentru a fi coapte, trebuie sa fie grele cand le luati in mana si sa nu fie coaja foarte moale. Va mai spun un secret: eu nu am gasit niciodata fructe de avocado coapte la noi in supermarketuri. Asha ca, eu le cumpar, le pun intr-o punga de hartie si le las 3 sau 4 zile in bucatarie pe masa intr-un colt.

Ingrediente:

  • 3 linguri de suc de lamaie
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/8 lingurita piper chyenne( sau piper piscacios)-eu adaug boia daca nu am piper piscacios
  • 3 avocado coapte( ca sa fie coapte trebuie sa fie moi, dar nu foarte moi-daca nu sunt coapte cand le-ati cumparat tineti-le o zi sau doua intr-o punga de hartie si se vor coace excelent)
  • 1/3 cana de smantana
  • o ceapa taiata marunt marunt (optional)
  • 1/2 cana de tomate taiate in cubulete mici mici

Se ameste toate ingredientele dupa ce am curatat si zdrobit avocado intr-o pasta si se serveste cu tortillas.

Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu