Puiul Generalului Tso Aceasta reteta este foarte populara in restaurantele chinezesti din State. Puiul are un gust dulce si e foarte gustos, dar si caloric. Din cand in cand insa este o delectare a papilelor gustative.
Aveti nevoie de:
[pentru 4 persoane]
- 1 1/4 canite orez
- 1/4 canita amidon
- 1/2 conserva de fasole verde -snow peas-daca gasiti, daca nu si fasolea verde obisnuita va fi ok (250g)
- 4 catei usturoi taiati fin
- 2 lingurite ghimbir proaspat, curatat de coaja si taiat feliute foarte subtiri
- 3 linguri zahar brun
- 2 linguri sos de soia
- 1/2 lingurita chili
- 2 albusuri de ou
- sare si piper
- 2 piepturi de pui taiate in cubulete
- 2 linguri ulei vegetal
Fierbeti orezul conform instructiuilor de pe pachet.
Intr-un vas combinati 1 lingura amidon si 1/2 canita apa rece. Apoi adaugati fasolea, usturoiul, ghimbirul, zaharul, sosul de soia si chili.
Intr-un alt vas amestecati albusurile, 3 linguri de amidon, 1/2 lingurita sare si 1/4 lingurita piper. Dati fiecare bucatica de pui prin acest amestec.
Intr-o tigaie non stick (de teflon) incalziti o lingura de ulei si prajiti jumatate din cantitatea de pui cam 8 minute, intorcand puiul pe toate partile, pana este facut.
Apoi prajiti intr-o alta lingura de ulei bucatile de pui ramase.
Dupa ce tot puiul este prajit scoateti-l pe o farfurie cu un servetel de hartie pentru a se absorbi tot uleiul.
In tigaie adaugati mixul cu fasolea verde si dati un clocot-5 minute, pana sosul se ingroasa. Adaugati apoi tot puiul in tigaie si amestecati bine.
Serviti pe orez.
Astfel ati realizat una din cele mai faimoase retete de mancare chinezeasca din restaurantele chinezesti din State.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu