joi, 11 martie 2010

Sos Marinara

Acest sos este singurul sos care se foloseste pentru pizza in restaurantele Italienesti din State.

Acolo nu se aduce la masa ketchup cum se face in Romania, deoarece pe blatul de pizza se pune acest sos Marinara care este o baza de rosii si peste care se adauga toate ingredientele pentru pizza. Astfel nu mai este nevoie de extra ketchup.

Sosul poate fi folosit si la paste cu succes. Initial cuvantul marinara vine de la marinar.(sosul marinarului)

Acest sos se foloseste de asemenea si cu branza prajita (cu mozarella sticks, buletele de cascaval, etc)

Este un sos foarte simplu. Aveti nevoie de:

  • 1/4 canita ulei de masline
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 conserva de rosii pisate
  • sare si piper
  • 1 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 ceapa taiata fin

Se caleste ceapa si usturoiul pana devin transparente, apoi se adauga rosiile zdrobite, sare si piper.

Se fierbe cam 25 d eminute.

Apoi se adauga oregano, si patrunjelul.

Serviti ca si baza la pizza sau ca dressing la mozarella sticks.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu