De cate ori merg pe la supermarket si trec pe la carne imi fac cu ochiul inimioarele de pui si ficateii. Dar pentru ca sunt singura din familie care le mananca(cu pofta), mi-e foarte greu sa gatesc numai pentru mine. Asha ca m-am hotarat sa fac aceasta tocanita cu multe legume colorate, pentru ai distrage atentia jumatatii mele de le inimioare si pipote si pentru crea o tocanita mai apetisanta. Am cumparat o tavita de 500 g de pipote si inimi, le-am spalat bine bine si le-am curat de pielite.
Pentru aceasta tocanita am mai avut nevoie de:
- 2 ardei grasi (rosu si gaben) taiati cubulete
- 2 cepe taiate in cubulete (nu foarte fin)
- 2 linguri de ulei
- 2 caciulii de usturoi
- pasta de tomate(100g)
- 500g pipote si inimi
Se caleste ceapa in ulei cam 5 minute, apoi se adauga ardeiul se mai caleste cam 5 minute,se adauga si usturoiul–totul sub capac.
Apoi se adauga pipotele si inimioarele, pasta de rosii, sare/piper si apa cat sa treaca peste toata compozitia.
Fierbem cam 60 de minute sau pana totul este fiert foarte bine. Daca va place mai acrisor, mai adaugati pasta de rosii.
Serviti peste paste.
Delicios si cu siguranta o reteta foarte romaneasca, care nu se gaseste in alte bucatarii ale lumii:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu