miercuri, 3 martie 2010

Curry Jamaican cu pui

Curry-ul si puiul merg excelent in bucataria indiana. Dar cand am descoperit curryul jamaican a fost un deliciu gastronomic. Aceasta reteta are un gust interesant si exotic care te duce cu gandul la Jamaica si o plaja cu nisip fin, intr-o seara de vara calda si umeda.

[Pentru 4 persoane]

  • 2 linguri ulei
  • 4 pipeturi de pui dezosat, taiate pe lungime in fasii sau cubulete
  • sare si piper
  • 1 ceapa medie, taiata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita praf de chimen
  • 3 linguri de pudra de curry (Jamaican sau Indian) sau boia daca nu gasiti curry(boia iute sau nu in functie de cum va place)
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 4 morcovi taiati marunt
  • 1 conserva de lapte de cocos
  • 1 conserva (250g)de mazare (eu folosesc Bonduelle)
  • 2 canite de orez fierte dupa instructiunile de pe cutie
  1. Intr-o tigaie mare incalziti ulei la foc tare, si apoi prajiti bucatile de pui sarate si piperate in prealabil. Apoi scoateti-le pe o farfurie.
  2. Reduceti focul la mediu. Adaugati in tigaie ceapa, usturoiul, praful de chimen, curry, cimbru si 1/2 canita de apa. Sarati. Dati un clocot cam 5 minute.
  3. Adaugati morcovii, laptele de cocos, 1/2 canita de apa si bucatile de pui.
  4. Fierbeti la foc mic cu capac, pana morcovii sunt moi, cam 10 minute.
  5. Luati apoi de pe foc (cand morcovii sunt fierti) si adaugati si mazarea.
  6. Serviti pe orez.

A iesit delicios, cu un gust exotic de curry putin iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu