Curry-ul si puiul merg excelent in bucataria indiana. Dar cand am descoperit curryul jamaican a fost un deliciu gastronomic. Aceasta reteta are un gust interesant si exotic care te duce cu gandul la Jamaica si o plaja cu nisip fin, intr-o seara de vara calda si umeda. [Pentru 4 persoane]
- 2 linguri ulei
- 4 pipeturi de pui dezosat, taiate pe lungime in fasii sau cubulete
- sare si piper
- 1 ceapa medie, taiata fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita praf de chimen
- 3 linguri de pudra de curry (Jamaican sau Indian) sau boia daca nu gasiti curry(boia iute sau nu in functie de cum va place)
- 1/2 lingurita cimbru
- 4 morcovi taiati marunt
- 1 conserva de lapte de cocos
- 1 conserva (250g)de mazare (eu folosesc Bonduelle)
- 2 canite de orez fierte dupa instructiunile de pe cutie
- Intr-o tigaie mare incalziti ulei la foc tare, si apoi prajiti bucatile de pui sarate si piperate in prealabil. Apoi scoateti-le pe o farfurie.
- Reduceti focul la mediu. Adaugati in tigaie ceapa, usturoiul, praful de chimen, curry, cimbru si 1/2 canita de apa. Sarati. Dati un clocot cam 5 minute.
- Adaugati morcovii, laptele de cocos, 1/2 canita de apa si bucatile de pui.
- Fierbeti la foc mic cu capac, pana morcovii sunt moi, cam 10 minute.
- Luati apoi de pe foc (cand morcovii sunt fierti) si adaugati si mazarea.
- Serviti pe orez.
A iesit delicios, cu un gust exotic de curry putin iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu