Negresa cu crema de branza este specialitatea prietene mele din Chicago. Ea o face exceptional, si odata ce ai mancat din prajitura ei, nu mai exista cale de intoarcere..ti-o vei aminti mereu si vei incerca sa o faci mereu si cu orice ocazie..oh e ziua mamei..ii fac o negresa…intelegeti idea:)
Pentru negresa aveti nevoie de:
* 150 g unt
* 125 g ciocolata neagra (din aceea groasa care se gaseste in raftul cu torturi la supermarket)
* 3 oua batute ca si pentru omleta
* 1 1/4 canite zahar
* 1 zahar vanilat
* 1 canita faina alba
* 1/4 canita cacao
* 1/2 canita nuci taiate marunt
Topiti untul si ciocolata intr-o oala, nu prea mult timp pentru a nu se arde ciocolata, apoi adaugati restul ingredientelor si mixati bine, sa iasa o pasta omogena. Intr-o tava unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina adaugati mixul. Coaceti cam 25 de minute la foc mediu (sau pana inserati un cutit si iasa varful curat). Coaceti intr-o tava de aprox 24 cm diam(sau similar). Scoateti blatul din cuptor si lasati-l sa se racesca.
Intre timp pregatiti mixul pentru crema de branza.
Pentru crema de branza aveti nevoie de:
* 3 cutii de 250 g de crema de branza (Philadelphia..pt ca la noi nu gasim nesarata)
* 3/4 canita zahar
* 1 zahar vanilat
* 1/2 canita smantana grasa
* 3 oua
Mixati crema de branza, zaharul, vanilia cu mixerul electric sa se incorporeze bine bine. Apoi adaugati si smantana. La sfarsit adaugati si ouale pe viteza resusa si mixati pana sunt incorporate.
Turnati mixul rezultat peste negresa racita si dati la cuptor cam 30 sau 40 de minute, in functie de cuptor, pana crema de branza este tare chiar si la mijloc.
Scoateti prajitura din cuptor si dati la frigider peste noapte.
Iasa o negresa delicioasa si branza ii da o savoare deosebita.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu