luni, 8 martie 2010

Negresa cu nuci

O prajitura negresa cu nuci inauntru cum obisnuiam sa cumpar la cafenelele din State si care mergea tare bine cu cafeaua sau ceaiul cumparat. Erau facute de casa si vandute la bucata impachetate in folie de plastic.

Se fac foarte usor si de obicei avem toate lucrurile necesare in dulapul din bucatarie.

Mie imi place sa le mananc cu inghetata de vanilie si frisca cand o scot din cuptor.

Aveti nevoie de :

  • 1/2 canita faina alba
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/2 canita unt la temp camerei
  • 1 canita zahar
  • 2 oua
  • 50 g de ciocolata(pentru prajituri) topita
  • 1 zahar vanilat
  • 1 canita nuci taiate marunt
  • Se incalzeste cuptorul si se unge o tava de prajitura cu ulei, iar apoi se tapeteaza cu faina. Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, fara a tine cont de nici o ordine, apoi se amesteca cu mixerul sa fie totul bine incorporat.

    Se coace la cuptor cu focul la jumate sau 175 C cam 30 sau 40 de min intr-o tava de prajitura de 30X20 cm. Ideea e sa nu iasa prajitura mai groasa de 4 cm inaltime.

    Raciti prajitura inainte de a o taia in bucatele.

    Serviti cu inghetata, frisca sau asha cum este.

    Pofta buna!!!:)

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu