Torturile de branza sunt unele din deserturile mele preferate. Cel cu Nutella este extraordinat, avand tot ce-mi place mie: ciocolata si branza:) Aceste torturi sunt de asemenea foarte simplu si rapid de facut. Aveti nevoie de:
Pentru blat:
- 1 1/2 canite biscuiti tari de graham sau cacao(biscuiti digestivi sunt ok)
- 2 linguri de zahar
- 1/2 canita de unt topit
Pentru tortul de branza:
- 3 cutii de 250g de crema de branza Philadelphia
- 1 canita de zahar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 2 galbenusuri de ou
- 1 ou intreg
- 1/2 canita de lapte
- 1 borcan de Nutella
Incalziti cuptorul.
Amestecati ingredientele pentru blat intr-un bol. Apoi asezatile intr-o tava rotunda cu pereti detasabili si coaceti in cuptor 13 minute, la foc mediu (cam 160 de grade).
Intr-un alt vas bateti cu mixerul crema de branza, zaharul, faina si vanilia. Apoi adaugati galbenusurile si oul si amestecati bine iar la sfarsit adaugati si laptele si nutella.
Turnati mixul in tava de prajitura. Intre timp puneti in cuptor tava mare de la aragaz si umpleti-o jumatate cu apa. Setati focul la jumatate, cam 160 de grade. Asezati forma de tort in acea tava cu apa, coaceti cam 1 ora sau o ora si 10 minute (pana centrul tortului este foarte putin moale). Lasati sa se raceasca si apoi dati la frigider cam 8 ore.
Serviti cu frisca si fructe de padure, sau capsuni.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu