Crevetii am invatat sa ii mananc in State unde se serveau peste tot si sunt considerati o delicatesa intre fructele de mare. De la cocktail shrimp pana la paella si pana la surf and turf, crevetii sunt peste tot. Si au un gust excelent, daca sunt gatiti cum trebuie. De cate ori merg la supermarket la raionul de peste si fructe de mare ma uit ce creveti mai au si in ce marimi. Deoarece exista o gama foarte variata, de la foarte mari la foarte mici. Mie imi plac cei mari in general.
Astazi am hotarat sa fac o reteta foarte simpla care am preluat-o de la Martha Stewart, gata in 30 de minute cu creveti in sos, pe un pat de orez.
Aveti nevoie de:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare taiata fin
- 1 ardei iute taiat fin
- sare
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 lingurite praf de curry
- 1/2 lingurita ghimbir pudra, sau 3 lingurite de ghimbir praspat(este o radacina care se curata de coaja si se taie feliute subtiti subtiri-am gasit la supermarket)
- 1/2 conserva rosii fara coaja si taiate cubulete
- 350 g de creveti curatati si decorticati
- 1/4 canita smantana
- 1 lingurita de lamaie stoarsa
- Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa, ardeiul iute si 3/4 lingurite sare. Caliti pana ceapa devine transparenta, cam 3-5 minute. Adaugati pasta de tomate, curry si ghimbirul. Fierbeti cam2 minute, pana devine totul o pasta omogena.
- Adaugati rosiile si mai fierbeti 1 minut. Adaugati o 1 1/2 canita apa si fierbeti cam 5 minute. Adaugati crevetii si mai fierbeti cam 5 minute, pana crevetii devin opaci.Luati de pe foc.
- Adaugati smantana si lamaia si amestecati sa se combine. Serviti fierbinte pe orez.
POFTA BUNA!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu