luni, 8 martie 2010

Tarta cu mere (Apple Pie)


Tarta cu mere

Tarta de mere este omniprezenta in toare restaurantele din State. Este un desert usor de facut si cu o savoare deosebita de scortisoara si mere, care parca mie imi aminteste de Craciun.

Pentru mine face parte din categoria mancarurilor recomfortante, care te fac sa te simti acasa oriunde ai fi. (Ceva de genul-paine cu unt si cacao cu lapte).

Tarta de mere se serveste intotdeuna calda si cu inghetata de vanilie.

Veti avea nevoie de :

1 kg de mere ( aprox 6 mere medii), taiate in felite subtiri si curatate de coaja-eu folosesc de toate felurile, unele au mai mult suc iar altele de loc

2 foi de aluat de foietaj inghetat (eu il cumpar de la supermarket)

1 canita (100 grame) zahar alb

1 canita (100 grame) zahar brun

1 lingurita zeama de lamaie

1 lingurita de scortisoara

1/4 lingutira de nucsoara(optional)

1/4 lingurita sare

2 linguri (30 grame) unt

1 lingura plus 1 lingurita (15 grame) amidon de porumb(optional)

Se unge un vas rotund de yena sau o forma rotunda cu unt, se aseaza o prima foaie de aluat in ea. Se lasa capete afara ca sa se poate forma marginile crocante. Se pun merele si untul peste iar apoi se acopera cu a doua foaie de aluat.
La margini se imbina impreuna foile de aluat si se da o forma rotunda si frumoasa.
!!Se inteapa cu cutirul aluatul de desupra pentru a crea fante prin care sa iasa aburul-nu uitati pasul acesta
Se pune o folie de aluminiu pe grilul din cuptor pentru a prinde toata zeama care se va scurge din tarta. Se incalzeste apoi cuptorul la 220 C.

Se da la cuptor tarta intre 45 si 55 de minute, pana aluatul este bine facut. Dupa 30 de minute acoperiti marginile tartei cu folie de aluminiu pentru a nu se arde. Mai lasati apoi 10 sau 15 minute, pana merele din tarta fac bulbucei:)

Apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste calduta, cu inghetata de vanilie.

Daca va ramane aluat foietaj de la tarta (cum mi-a ramas mie) puteti sa il folositi la niste pateuri cu telemea. (vezi reteta Pateuri cu telemea)

POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu