marți, 9 martie 2010

Supa de pui

Supa de pui este o mancare nelipsita din bucataria mamei mele. Si deoarece ea incearca sa manance cat mai sanatos si fara grasime, are niste metode foarte elaborate de a scapa de grasimea din supa de pui ca de exemplu sa o lase sa se raceasca pana a doua zi si sa ia toata grasimea de deasupra. Am adoptat si eu metodele ei si le-am simplificat, asa ca fac supica numai din piept de pui fara piele (dar cu os preferabil, deoarece ii da un gust mai bun)

Pentru o oala de supa de pui veti avea nevoie de:

  • 1 piept de pui mare fara piele
  • 2 morcovi
  • telina
  • o ceapa care se fierbe apoi se scote din supa
  • sare/piper
  • patrunjel

Se pune piptul taiat bucati la fiert si se ia spuma din cand in cand.

Se adauga zarzavatul taiat rondele, in momentul in care carnea incepe sa fiarba. Se adauga si ceapa intreaga, care la sfarsit se scoate si se arunca.

Se fierbe totul bine pana devin si carnea si zarzavatul moi. Se condimenteaza.

Se serveste cu taietei sau alte feluri de paste sau orez, care eu le fierb separat. Mie imi place cu paste spiralate, deoarece imi aduce aminte de supa de pui care o cumparam dupa o zi de ski in Vermont si care imi incalzea sufletul.

Puteti servi si cu smantana.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu