luni, 8 martie 2010

Spuma de ciocolata (Chocolate mousse)

Spuma de ciocolata imi place din doua motive: in primul rand pentru ca este usor de facut si in al doilea rand pentru ca este ciocolata!

Deobicei se serveste cu frisca si capsuni. Este foarte versatila cand aveti musafiri, deoarece se face cu o zi inainte.

Aveti nevoie de:

[pentru 4 persoane]

  • 100 g de ciocolata menajera(sau ciocolata cu lapte sau amaruie) taiata bucatele mici
  • 2 linguri de unt nesarat
  • 2 linguri de espresso tare
  • 1 canita de frisca batuta tare
  • 3 oua mari (separat albusul de galbenus)
  • 1 lingura de zahar

1 Bateti frisca tare si puneti-o in frigider

2 Puneti la fiert o oala mare cu apa pana la jumatate. Asigurati-va ca aveti o oala mai mica cu manere, care puteti sa o puneti pe oala mare (si sa nu cada inauntru). Astfel ati realizau un bain marin. Astfel ciocolata poate fi topita si nu va fi direct pe foc, deoarece se arde foarte repede.

Combinati ciocolata, untul, espresso in cratita mica si puneti-le in bain marin cam 5 minute pana se formeaza un amestec omogen si ciocolata e topita.

Amestecati frecvent.

Luati de pe foc si lasati mixul sa se raceasca pana la o temperatura apropiata de temperatura corpului. Testati sa nu fie prea rece sau prea calda, cu degetul.

3 Bateti albusurile tare, apoi daugati zaharul si mai mixati pana se formeaza varfuri in spuma de albusuri.

4 Cand ciocolata a ajuns aproape de temperatura corpului, amestecati prima data galbenusurile in mix, apoi albusurile si la sfarsit frisca, amestecand incet cu o lingura de lemn, astfel incat sa se omogenizeze bine.

5 Turnati spuma in cupe individuale si dati la rece cel putin 8 ore.

Cand serviti ornati cu frisca si cu felii de capsuni.

In functie de felul ciocolatei folosite (amaruie sau cu lapte) vor iesi diferite tipuri de spuma de ciocolata, iar espresso ii va da o savoare aparte.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu