luni, 8 martie 2010

Tort de branza cu afine fara coacere

Acest tort este foarte simplu de facut si gustos. Nu are foarte mult zahar si nu are faina de loc, deci este light.

Aveti nevoie de:

Pentru crusta de biscuiti:

2 cani (200 grame) de biscuitit graham sau biscuiti simpli zdrobiti

2 linguri (30 grame) de zahar

5 - 6 linguri (70 - 85 grame) unt topit

Umplutura tortului de branza

250 grame cream cheese(Philadelphia) la temperatura camerei

1/4 cana (50 grame) zahar

1 lingurita extract de vanilie

1 cana (250 ml) crema de frisca

Pentru ornat:

cirese sau afine

Se sfarama biscuitii, se topeste untul intr-o oala si se adauga biscuitii si zaharul. Se amesteca bine sa devina o pasta groasa.

Se aseaza pe fundul unei forme de tort rotunda care are peretii detasabili.

Se da la rece.

Se bate frisca cu mixerul pana devine consistenta. Se adauga crema de branza, zaharul si vanilia.

Se incorporeaza totul si se toarna in blat.

Se da la rece 3 ore. Se orneaza cu afine sau alte fructe dupa preferinta fiecaruia.

Mie mi-a iesit excelent si e o prajitura light care nu necesita coacere, iar afinele ii dau un gust special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu