Eu nu sunt un fan inrait al carnii de porc si atunci prefer sa fac un sos ca sa mai taie din gustul de porc. Aceasta crema de ciuperci e preferata mea, deoarece imi place gustul care merge excelent cu carnea de porc. Aveti nevoie de:
- 2 bucati cotlet de porc mari sau 4 mai mici
- o cutie de ciuperci
- sare si piper
- usturoi(optional)
- o jumatate de ceapa
- o jumatate cana de lapte
- 3 linguri de faina
- o lumatate cana de vin
- un cub knorr de porc dizolvat intr-o canita de apa fierbinte
Prajiti carnea de porc condimentata cu sare si piper (sau condimente de gratar) intr-o tigaie mai mare.
Adaugati ceapa, usturoiul si ciupercile si prajiti in continuare inca un minut, doua, pana se sticleste ceapa.
Turnati apoi apa fierbinte cu cubul knorr de porc in tigaie. Fierbeti 10 minute apoi adaugati vinul, iar dupa inca 15 minute laptele amestecat cu faina sa nu faca cocolosi. Va iesi un sos excelent de ciuperci iar carnea va fi moale si frageda.
Mie imi place sa o servesc cu orez, dar se poate si cu pireu de cartofi sau cus-cus.
Pofta buna!!:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu