miercuri, 10 martie 2010

Prajiturele cu ciocolata (Chocolate chip cookies)

Prajiturelele de ciocolata sunt fabuloase ca si gust si foarte usor de facut. Acestea in special imi plac la nebunie, deoarece sunt de ciocolata si sunt cu ciocolata. O alta reteta de la Martha Stewart care am modificat-o putin pentru a fi fiabila cu supermarketurile din Romania.

Aveti nevoie pentru 24 de bucati de:

  • 250 g de ciocolata semidulce(ciocolata Heidi sau o ciocolata mai tare), taiata sau rupta in bucatele-pentru topit
  • 4 linguri de unt nesarat
  • 2/3 canite de faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mari
  • 3/4 canita zahar brun
  • 1 lingurita de esenta vanilie
  • 350 g ciocolata rupta sau taiata in bucatele pentru a adauga in aluat
  1. Incalziti cuptorul la 180 Celsius. Incalziti intr-un cuptor cu microunde ciocolata de topit cu untul pana se topesc, amestecand din 20 in 20 de secunde.Intr-un alt vas amestecati faina, bicarbonatul si sarea.
  2. Bateti ouale, zaharul si vanilia cu mixerul. Amestecati apoi si ciocolata topita, apoi faina. La sfarsit adaugati si bucatelele de ciocolata ramase.
  3. Intr-o tava de teflon sau pe hartie de copt asezati cate o lingura din aluatul rezultat la 3 cm distanta
  4. Coaceti cam 12 sau 15 minute, introrcand tava in cuptor la jumatatea timpului.
  5. Nu le coaceti prea mult, aceste prajiturele trebuie sa fie moi. Asezati-le apoi cu o spatula pe farfurie si raciti complet.

Delicioasa si ciocolatoase.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu