Prajiturelele de ciocolata sunt fabuloase ca si gust si foarte usor de facut. Acestea in special imi plac la nebunie, deoarece sunt de ciocolata si sunt cu ciocolata. O alta reteta de la Martha Stewart care am modificat-o putin pentru a fi fiabila cu supermarketurile din Romania. Aveti nevoie pentru 24 de bucati de:
- 250 g de ciocolata semidulce(ciocolata Heidi sau o ciocolata mai tare), taiata sau rupta in bucatele-pentru topit
- 4 linguri de unt nesarat
- 2/3 canite de faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 2 oua mari
- 3/4 canita zahar brun
- 1 lingurita de esenta vanilie
- 350 g ciocolata rupta sau taiata in bucatele pentru a adauga in aluat
- Incalziti cuptorul la 180 Celsius. Incalziti intr-un cuptor cu microunde ciocolata de topit cu untul pana se topesc, amestecand din 20 in 20 de secunde.Intr-un alt vas amestecati faina, bicarbonatul si sarea.
- Bateti ouale, zaharul si vanilia cu mixerul. Amestecati apoi si ciocolata topita, apoi faina. La sfarsit adaugati si bucatelele de ciocolata ramase.
- Intr-o tava de teflon sau pe hartie de copt asezati cate o lingura din aluatul rezultat la 3 cm distanta
- Coaceti cam 12 sau 15 minute, introrcand tava in cuptor la jumatatea timpului.
- Nu le coaceti prea mult, aceste prajiturele trebuie sa fie moi. Asezati-le apoi cu o spatula pe farfurie si raciti complet.
Delicioasa si ciocolatoase.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu